Блок Кличка: Влада викидає на вулицю центр слуху та мовлення


Депутат Блоку Кличка у Київраді Валерій Карпунцов заявляє, що медичний центр проблем слуху та мовлення "Суваг" знаходиться під загрозою виселення з займаного приміщення по вулиці Володимирській,  43-В.

Про йдеться в повідомленні прес-служби депутата.

За його словами, незважаючи на прохання батьків та керівництва закладу "молода команда мера хоче якнайшвидше прибрати до своїх рук приміщення у історичній частині Києва".

У зв'язку з цим Карпунцов наголосив, що підготував проект рішення, яким передбачається виключення з "Програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2007-2010 роки" нежилого будинку, в якому знаходиться "Суваг".

"Після того, як запропонований проект рішення стосовно центру "Суваг" буде погоджений відповідними комісіями та управліннями Київради, тоді я ініціюватиму, щоб дане питання якнайшвидше було винесене та включене до порядку денного сесії Київради", - сказав депутат.

Політик відразу ж попросив інші фракції Київради "підтримати Центр та усіх дітей-інвалідів". 

"Своїм розпорядженням про передачу приміщення дитячого центру на баланс комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація" антикиївська влада поставила під загрозу існування єдиної в Києві та в Україні структури такого профілю. По суті, високопосадовці позбавляють дітей-інвалідів можливості отримувати консультативно-діагностичні, реабілітаційні, післяопераційні, профілактичні послуги та сурдологічну допомогу, що гарантовано їм Конституцією", - зауважив Карпунцов. 

Крім того, за його словами, він направив звернення до прокурора Києва з проханням накласти протест на рішення Київради від 08 лютого 2007 року, за яким центр "Суваг" підлягає приватизації.

Політик наголосив, що кожного року понад 3000 пацієнтів проходять обстеження та отримують консультативну-діагностичну допомогу у "Суваг". Також у Центрі проводиться реабілітація за індивідуальними програмами для кожної дитини окремо.

Як відомо, Міський медичний центр проблем слуху та мовлення "Суваг" (Система Універсальної Верботональної методики слухання "Audition" академіка Губеріни), розташований на вул. Володимирській, 43а.

Єдиний в Україні заклад такого типу було створено наказом Головного столичного управління охорони здоров‘я 11 листопада 1991 року після підписання угоди з всесвітньо відомим Центром "Суваг" (м. Загреб, Хорватія).

У центрі працюють понад 30 фахівців, серед яких - сурдолороги, психологи, невропатологи та досвідчені сурдопедагоги. Нині цей заклад працює в статусі юридичної особи та є бюджетною неприбутковою організацією.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ