Бригинець: столична влада забирає у художників майстерні


Голова комісії Київради з питань культури і туризму бютівець Олександр Бригинець заявляє, що Київська адміністрація запропонувала передати священикам художні майстерні, що знаходяться на території Києво-Печерського заповідника.

При цьому столична влада не планує надавати художникам інші приміщення для організації їхньої роботи, повідомляє прес-служба депутата.

"Мова йде про корпус № 30 по вул. Мазепи, 21 (загальна площа 1 тисяча 606 квадратних метрів), де знаходяться іконописна школа і 29 майстерних художників. Наша комісія одноголосно виступила проти такої передачі, оскільки не передбачалися рішення, що представляють художникам інші адекватні приміщення", - сказав Бригинець.

За його словами, до комісії звернулися художники творчого об'єднання "Лаврські майстерні" із проханням не підтримати передачу приміщень монастиреві, і таке рішення підтримали всі члени комісії, "незалежно від партійної приналежності".

"Даний пункт виключений із проекту рішення і, таким чином, художні майстерні не перетворяться в чернечі келії", - зазначив Бригинець.

"Сподіваюся, у сесійному залі представники деяких політичних сил, як це звичайно буває при розгляді питань, пов'язаних з Українською Православною Церквою Московського Патріархату, не стануть усупереч регламентові пропонувати до голосування рішення, що не пройшло профільну комісію - комісію з питань культури", - підсумував бютівець.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ