У мерії проти зворотного перейменування вулиць


Заступник голови КМДА Сергій Рудик виступає категорично проти зворотного перейменування київських вулиць.

Так він прокоментував чутки про можливі зміни вулиць Мазепи та Петлюри, повідомляє прес-служба чиновника. 

"Складається враження, що комусь дуже закортіло побачити столицю суверенної держави, як мінімум, зразка 26 з'їзду КПРС", - зазначив Рудик.  

Він висловив сподівання, що вулиці, названі на честь виданих українців, не зникнуть з карти Києва.  

"Чудово розумію, що після 70 років ідеологічної пропаганди та "правильного" тлумачення історії важко змінити нав'язану тодішньою владою стереотипи про сьогоднішніх героїв", - зауважив він. 

"Проте це наша з вами історія. Це наші, а не нав'язані кимсь герої! Чому на 19-му році незалежності українець у власній країні повинен ходити вулицею, наприклад, Полупанова, який був командиром загону, що розстрілював крутян? Кого вшановано? Де логіка того, що в Києві - чотири вулиці Леніна", - сказав заступник голови КМДА. 

За роки незалежності, за підрахунками Рудика, у Києві було перейменовано 66 вулиць, в тому числі вулиці Енгельса, Паризької комуни, Орджонікідзе, що були названі "на честь подій та постатей, які не тільки ніяк не пов'язані з Києвом, вони не мають ніякого стосунку до України і невідомо за які заслуги і перед якою батьківщиною були увіковічені".  

"Не хотів би, щоб багаторічна робота міської влади у цій сфері була доведена до повного абсурду!", - зазначив Рудик. 

Як відомо, припущення щодо можливості зворотного перейменування вулиці Мазепи висловив минулого тижня голова комісії Київради з питань культури Олександр Бригинець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ