Кличко попросить Януковича звільнити Черновецького



Фото Комерсанта
Лідер однойменного Блоку у Київраді Віталій Кличко звернувся до президента Віктора Януковича  та прем'єра Миколи Азарова з закликом підтримати "волю столичної громади й звільнити Леоніда Черновецького з посади голови КМДА".

Про це йдеться у відкритому листі Кличка до керівництва держави.

"Вікторе Федоровичу, мешканці Києва позитивно сприйняли те, що ви скасували рішення попереднього глави держави щодо призначення Леоніда Черновецького членом Вищої ради юстиції. Нині ми сподіваємося, що будуть зроблені й інші кроки з наведення ладу не лише в столиці, а й в усій країні", йдеться в листі.

Кличко закликав нового президента "узяти під свій особистий контроль ситуацію в столиці, адже Київ - це обличчя країни, і за його станом оцінюють ефективність і професіоналізм не лише місцевої, а й центральної влади".

"Наскільки "ефективною" є міська влада на чолі з Леонідом Черновецьким, кияни та гості столиці особливо гостро відчули цієї зими: тисячі тонн неприбраного снігу, непрацююча комунальна техніка, бруд та ями на дорогах - це лише вершина айсбергу", - запевнив Кличко. 

За його словами, столиця потрапила "у полон до однієї сім'ї, представники якої вичавлюють з неї всі соки". Нині, переконаний політик, Київ знаходиться "на межі повного колапсу: транспортного, енергетичного, екологічного, системи житлово-комунального господарства". 

Аби запобігти  цьому, він пропонує прийняти новий генеральний план розвитку столиці, який стане "своєрідною конституцією Києва, аби подальший розвиток міста координувався виключно його нормами". 

Також, на думку політика, слід "невідкладно провести публічний аудит усієї  діяльності КМДА, та в подальшому забезпечити  прозорість бюджету та суворий контроль за його виконанням". 

Міська  влада, на думку Кличка, потребує "підвищення рівня компетентності та відповідальності чиновників", а також скорочення "роздутих" штатів. Також він вимагає "запрошувати співробітників виключно за професійними якостями на конкурсній основі, заборонити "кумівство". 

Кличко переконаний, що необхідно також припинити знищення зелених зон шляхом забудови, приватизацію і рейдерські захоплення приміщень у центрі столиці та подолати транспорті проблеми у Києві.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ