Журавський знову обіцяє зупинити будівництво у буферній зоні Софії


На найближчому засіданні сесії Київради депутати знову розглянуть рішення про зупинення будівельних робіт на вул. О. Гончара, 17-23.

Повторне винесення на розгляд цього питання пов'язане з тим, що у редакції рішення, яке було прийняте депутатами 2 березня 2010 року, йдеться про впорядкування будівельних робіт, у той час, як новий проект рішення передбачає їх повне зупинення.

Про це заявив депутат Київради, заступник голови КМДА Віталій Журавський, повідомляє прес-служба мерії.

"Ми будемо наполягати на прийнятті рішення, у якому йтиметься про повне зупинення всіх будівельних робіт на вул. О. Гончара, 17-23", - сказав Журавський.

Він нагадав, що Собор Святої Софії та Києво-Печерська Лавра мають статус пам'яток всесвітньої культурної спадщини. Нещодавно Центр всесвітньої спадщини дав офіційне роз'яснення щодо будівництва житлового комплексу за адресою - вул. О. Гончара, 17-23 в межах охоронної зони об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - Софії Київської. Центр наполягав на зупиненні будівництва зазначеного об'єкта.

Після роз'яснення Центру всесвітньої спадщини, Нацкомісія у справах ЮНЕСКО офіційно звернулася до Мінкульту, до Держслужби з питань національної культурної спадщини та до КМДА з вимогою негайного припинення всіх робіт на вищезгаданому об'єкті.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ