Київраді дали місяць, щоб навести лад у транспортній галузі



Фото "Української правди. Київ"

Антимонопольний комітет зобов'язав Київраду забезпечити виключно конкурсний відбір Головним управлінням транспорту КМДА перевізників пасажирів у режимі маршрутного таксі. Про вжиті заходи з цього приводу Комітет повинен отримати офіційну відповідь за місяць.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні комітету у четвер, йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.

Крім того, Головне управління транспорту КМДА має впродовж місяця зініціювати внесення змін до укладених із перевізниками договорів про організацію перевезення пасажирів, передбачивши тарифи на проїзд та порядок їхньої зміни.

За даними АМКУ, ще у 2008 - 2009 роках у перевізників закінчилися терміни дії договорів на здійснення діяльності на майже 100 із 263 автобусних маршрутів загального користування. Ці маршрути повинні бути виставлені на конкурс.

Серед інших проблем, які потребують негайного вирішення і врегулювання, є контроль за дотриманням перевізниками умов перевезення, зокрема, за підвищенням вартості проїзду.

Начальник Головного управління транспорту КМДА Олексій Бархатов погодився з  вимогами Антимонопольного комітету і пообіцяв їх виконати.

Виконуючий обов'язки голови АМКУ Олександр Мельниченко також повідомив, що про ситуацію, яка склалася на ринку міських пасажирських перевезень у Києві, негайно буде поінформовано президента та прем'єра.

Крім того, Київському відділенню АМКУ доручено забезпечити контроль за виконанням київською владою прийнятого рішення, а також - перевірити законність входження на ринок пасажирських перевезень перевізників поза конкурсом.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ