Блок Кличка: Капремонту доріг у Києві не буде


У 2010 році столична влада зможе капітально відремонтувати лише 3,4% київських доріг - саме на такий відсоток дорожнього полотна вистачить виділених 70 мільйонів гривень.

Про це заявила заступник лідера фракції Блоку Кличка в Київраді Наталія Новак.

"Кошти на ремонт доріг КК "Київавтодор" отримує від транспортного збору. Левова частка цих грошей йде на поточний ремонт. А от на капітальний, якого нині потребує 80% столичних доріг - а це майже 13 мільйонів квадратних метрів полотна - лишається самий мізер", - сказала Новак.

За її словами, щороку на ремонт столичних доріг "економісти Черновецького виділяють однакову суму грошей, "забуваючи" при цьому врахувати індекси інфляції.

"За останні кілька років вартість ремонту одного квадратного метру полотна збільшилася пропорційно - від 62 до 156 гривень. Як наслідок - відремонтованих доріг в місті ми не бачимо зовсім", - переконана Новак.

Вона також нагадала, що нинішня столична влада "вперто ігнорує й інші транспортні проблеми міста".

"Готова на 85% Московська площа лишатьєся також вже два роки поспіль. Зупинено роботи по будівництву Подільського мостового переходу - минулого року влада ледь нашкребла одну четверту від потрібних для будівництва 600 мільйонів гривень. Зірвано проектування розв'язок на Харківській, Ленінградській і Поштовій площі - їх фінансування почалося із річною затримкою та у половинних обсягах", - сказала Новак.

За її словами, Блок Кличка ініціюватиме перевірку діяльності Головного управління транспорту та Головного управління економіки та інвестицій, аби не допустити чергової розтрати бюджетних коштів у транспортній сфері.

"Крім цього, під час формування міського бюджету на 2010 рік наш Блок вимагатиме збільшення видатків на капітальний ремонт доріг, у тому числі за рахунок транспортних програм "молодої команди", -  додала Новак.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ