Містобудівна рада проти готелю на Дніпровській набережній


Архітектурно-містобудівна рада Києва вважає недоцільним будівництво готелю на Дніпровській набережній в Дніпровському районі столиці.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання секції Містобудівної ради у четвер, повідомляє УНІАН.

Згідно з проектом СПД Любові Апостолової-Сосси на замовлення ТОВ "Джігірі", бло передбачене будівництво п`ятизіркового готелю загальною площею близько 12 тисяч квадратних метрів на 350 номерів на земельній ділянці площею 0,75 га.

У комплексі мав бути також ресторан на 180 місць, фітнес-клуб, торгові приміщення, конференц-зал, відкрита автостоянка на 27 машиномісць і підземний паркінг на 93 машиномісця.

Під час обговорення проекту член містобудівної ради Євген Лішанський відзначив, що розміщення готелю недоречне "за місцем, функціями, архітектурою", оскільки ділянка перебуває у водозахисній зоні (100 метрів від русла Дніпра), де заборонене будь-яке будівництво.

Голова архітектурно-містобудівної ради Києва Сергій Броневицький відзначив, що об`єкт може бути розташований на даній ділянці, але "не такої конфігурації та площі", оскільки дозвіл є на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу, а не готелю.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ