Блок Кличка: рейдери під прикриттям влади захопили дитячу поліклініку


Фракція Блоку Кличка у Київраді заявляє, що на дитяче відділення стоматологічної поліклініки Дніпровського району, що на вул. П. Запорожця, 20, вчинено рейдерську атаку.

За словами депутата Блоку Марії Іонової, під вечір 17 березня невідомі особи захопили кабінет завідувача відділенням, повідомляє прес-служба фракції.

"Прибувши на місце разом з іншими депутатами, ми побачили, що вхід до поліклініки заблоковано. Молоді люди "спортивного вигляду" не пускали до приміщення навіть лікарів!", - сказала Іонова.

Вона додала, що протистояння тривало до 21 години, після чого лікарям таки вдалося приступити до виконання своїх обов'язків.  

Блок Кличка нагадав, що конфліктна ситуація у стоматологічній поліклініці Дніпровського району виникла три місяці тому, коли замість Людмили Ігнатенко виконувати обов'язки головлікаря призначили Наталію Шапку - доньку заступника столичного мера Володимира Головача.

"Утім,  і звільнення Ігнатенко, і призначення Шапки не можна назвати законними через грубі порушення норм трудового законодавства. Колектив поліклініки боїться, що приміщення медичного закладу згодом може опинитися у приватних руках та звинувачує Шапку в грошових поборах", йдеться в повідомленні прес-служби.

За словами Іонової, після профспілкових зборів на початку лютого колектив змусив Шапку покинути кабінет головного лікаря, а Ігнатенко повернулась до виконання своїх обов'язків.

"Тому зараз, поки справа знаходиться у суді, "нова керівниця" закладу силами приватної охоронної компанії пробує отримати контроль над приміщеннями поліклініки. Під час подій 17 березня Шапка вирішила просто піти з приміщення медзакладу через чорних хід, прихопивши із собою печатку поліклініки ", - сказала Іонова.

Блок Кличка звернувся до прокуратури столиці з проханням зупинила дію наказу про призначення Шапки головним лікарем, оскільки вона "не має права керувати поліклінікою до кінця судових слухань".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ