Кияни прийдуть до Азарова з проханням захистити столицю від забудови


У суботу о 10.00 перед Кабінетом міністрів відбудеться мітинг проти забудови зелених зон міста.

Саме у цей час у Кабміні проходитиме нарада, на якій розглядатимуться проблемні питання у сфері використання земельних ресурсів та комунальної власності, повідомляє громадська ініціатива "Збережи старий Київ". 

У нараді братимуть участь прем'єр-міністр Микола Азаров, голова КМДА Леонід Черновецький та голови районних адміністрацій. 

Організатори заходу наголошують, що через непродуману та безвідповідальну політику міської влади у галузі містобудування Київ опинився на межі системної кризи. 

Активісти звертають увагу на те, що Київ давно перестав бути "найзеленішою столицею Європи" та натомість перетворюється на "брудний, малопридатний для життя мегаполіс, більш схожий на міста країн третього світу".  

"Черновецький та його молода команда не збираються зупинятися на досягнутому: так, на останній сесії Київради було віддано ще дві зелені зони під забудову: на території ботсаду ім. Гришка хочуть збудувати торгівельно-офісний центр, а більш ніж 2 га парку "Хрещатий" підуть "під ніж" заради ще одного "арт-центру" Пінчука", - сказали організатори акції.

Активісти запрошують усіх охочих приєднатися до мітингу.

Як відомо, наприкінці лютого КМДА прийняла рішення побудувати офісно-торговий та розважальний комплекс за рахунок території Національного ботанічного саду ім. Гришка.

Задля зведення нового культурного центру Віктора Пінчука було виділено 2,1 га з території парку "Хрещатий".

13 березня активісти провели акцію протесту проти знищення зелених зон міста - люди у респіраторах та протигазах прийшли під КМДА "по повітря".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ