Суд над Аделаджею розпочнеться у квітні



Фото "Сегодня"
Заступник начальника Головного слідчого управління МВС Віктор Ільчук прогнозує, що обвинуваченого у колосальному обдурюванні громадян пастора церкви Посольство Боже Сандея Аделаджу почнуть судити у квітні.

Про це він сказав у коментарі "Газеті по-київськи".

"Думаю, наприкінці квітня матеріали справи таки потраплять у суд. За "шахрайство в особливо великих..." Аделаджі загрожує до 12 років з конфіскацією", - сказав Ільчук.

За його словами, сам Аделаджа на останніх допитах показань не змінив і визнати свою провину як і раніше відмовляється.

"Коли йому називають прізвища потерпілих, від відповідає: "Я ж не говорив конкретно цій людині неси гроші туди-то". Це абсурд. Те, що люди вкладали гроші під впливом свого духовного вчителя, довели психологічні експертизи", - сказав Ільчук.

Однак Аделаджа про суд не думає, а спокійно готується до святкування 16-го дня народження своєї церкви, відзначає видання.

Тим часом правоохоронці намагалися розібратися також із грішми, які пастор зібрав на будівництво розрекламованого ковчега-церкви, але поки безрезультатно.

"Ділянку церкві виділили, гроші продовжують збиратися постійно, а будівництво не почалося. Проблема в тому, що ці внески, як і десятина, - добровільні, хоча ніде не враховуються і неможливо перевірити, на що них витрачає Аделаджа", - сказав Ільчук.

За словами адвоката постраждалих Івана Боднарука, цілком можливо, що Сандей у суді  намагатиметься довести, що в нього своє тлумачення Біблії.

"За його версією, кожна людина тільки тоді стане щасливою, коли розбагатіє. Сандей буде переконувати суддю, що погано володіє російською й українською мовою, тому коли закликав їх примножити багатство, вони його нібито неправильно зрозуміли", - сказав Боднарук, додавши, що ці аргументи пастора не врятують.

"Ми маємо у своєму розпорядженні записи "богослужінь" Аделаджи, де він особисто збирає гроші в парафіян. До того ж, є маса дисків з його проповідями, що доводять, що мови він знає добре. Після передачі в суд справ "Кінгз Кепітал" і НП "Грант", сподіваюся, таки заведуть кримінальну справу за ще одними аферистами під дахом церкви - "Клубові тисячі мільйонерів". Я зараз збираю докази, уже є свідчення 10 потерпілих", - сказав Бондарук.

Як відомо, колишній міністр МВС Юрій Луценко прогнозував передачу в суд матеріалів справи по аферах "Кінгз Кепітал" і НП "Грант" ще на кінець грудня 2009 року, але розслідування затяглося.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ