Черновецький таки хоче продати метро?


Співробітники метрополітену заявляють, що керівництво підприємства в усному порядку попросило їх звільнити приміщення що на вул. Хрещатик, 19.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили самі працівники метро.

За словами співрозмовника, нині персонал (близько 100 осіб) готується до переїзду "у поки що непідготовлене для цього приміщення будівлі Інженерного корпуса на Льва Толстого".

"За чутками, персоналу відведуть недобудоване приміщення запланованого диспетчерського центру, тобто приміщення непристосоване для його роботи", - сказала співрозмовник.

Однак керівник прес-служби метрополітену Надія Шумак заявила, що нічого подібного не чула, мовляв, жодні продажі приміщень у метро не обговорювалися.

Водночас заступник голови постійної комісії Київради з питань власності бютівець Денис Москаль запевнив, що якщо працівників метро попросили звільнити приміщення, "це означає, що найімовірніше воно вже продане".

"Проте приватизація приміщень КП "Київський метрополітен" незаконна", - заявив Москаль, пояснивши, що об'єкти, які мають загальнодержавне значення і забезпечують життєдіяльність держави в цілому, зокрема метрополітен, не підлягають приватизації.

"До того ж існує рішення Київради від 30 вересня 2008 року "Про ситуацію в транспортній галузі Києва", яким прямо забороняється приватизація КП "Київський метрополітен", - додав депутат Москаль.

Опозиціонер нагадав, що всупереч вимогам законодавства у 2007 році команда Леоніда Черновецького включила об'єкти "Київського метрополітену" до Переліку об'єктів комунальної власності, що підлягають приватизації.

Прокуратура Києва це рішення опротестувала, проте силами прочерновецька більшість у Київраді 2 квітня 2009 року протест прокуратури відхилила, а приміщення "Київського метрополітену" залишилось у списку на приватизацію.

У приміщенні за адресою вул. Хрещатик, 19 розташовано "Будинок зв'язку метрополітену", до якого заведені всі лінії зв'язку та управління метрополітеном.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ