Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ba0efca6e6d1/
Українська правда
Київ

Янукович доручив навести лад у Києві – і вказав як

17.03.2010  16:09

Президент Віктор Янукович доручив прем'єру і столичній владі вирішити нагальні проблеми забезпечення життєдіяльності та розвитку Києва.

Відповідні доручення президент дав прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Київської міської держадміністрації Леоніду Черновецькому та головам райадміністрацій столиці, повідомляє прес-служба.

Вони викликані "незадовільним станом" забезпечення функціонування систем життєзабезпечення Києва, "низьким рівнем надання громадянам соціальних послуг" тощо.

Відтак, у суботу, 20 березня, Янукович доручив провести у Кабміні нараду щодо вирішення нагальних проблем забезпечення життєдіяльності та подальшого розвитку Києва за участю членів уряду, керівництва адміністрації президента, керівників столиці та райдержадміністрацій.

[L]На нараді президент доручає приділити увагу, насамперед, таким питанням:

- визначення та подолання усіх конфліктних, больових та суспільно-резонансних проблем міста, жителів столиці;

- укріплення міської та районних ланок влади підготовленими професійними фахівцями, деполітизація органів місцевої виконавчої влади столиці;

- скорочення кількості заступників та чисельності апарату чиновників міської та районних держадміністрацій Києва, оптимізація витрат бюджету на їх утримання з урахуванням сучасних вимог;

- цільове, раціональне та обґрунтоване використання бюджетних коштів;

- дисципліна міжбюджетних розрахунків, повнота та своєчасність надходжень податків і зборів до місцевих бюджетів;

- своєчасність розрахунків за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги;

- законність та ефективність використання земельних ресурсів та об'єктів комунальної власності міста;

- обґрунтованість рішень щодо реалізації тарифної політики у житлово-комунальній, транспортній та інших галузях економіки і соціальній сфері міста;

- стан техногенної безпеки столиці та її жителів.

Крім того, на нараді мають визначити пріоритетні напрямки реалізації важливих інфраструктурних проектів столиці, добудови незавершених об'єктів, розвитку дорожньо-транспортної галузі, медичного та соціального обслуговування населення.

Також мають вирішити питання щодо підготовки столиці до проведення заходів з нагоди святкування 65-ї річниці Дня Перемоги.

За результатами наради у тижневий термін її учасники мають підготувати узгоджені пропозиції щодо комплексних заходів, спрямованих на розв'язання проблем соціально-економічного розвитку міста, підвищення ефективності діяльності органів виконавчої влади Києва та посилення відповідальності посадових осіб

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.