Мерія: демографічна ситуація в Києві "стабільно позитивна"


Головне управління охорони здоров'я КМДА називає демографічну ситуацію в столиці стабільно позитивною.

За офіційними даними, у Києві відбувається щорічне збільшення населення за рахунок міграційних процесів, а також за рахунок постійного збільшення народжуваності та стабілізації показників смертності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби мерії.

За словами начальника управління охорони здоров'я Людмили Качурової, за даними офіційної статистики чисельність населення Києва станом на 1 січня 2010 року склала понад 2 мільйони 785 тисяч.

"Проте за даними лікарських дільниць, в столиці отримують медичну допомогу 5 млн. осіб за рахунок іногородніх працівників та їх сімей. У 2009 році в місті народилось понад 32 тисячі дітей, з них: 51% хлопчиків та 49% дівчаток, порівняно з минулим роком це на 520 новонароджених більше", - сказала Качурова.

За її словами, протягом останніх років показник смертності населення має чітку тенденцію до зменшення. Так, за 2009 рік в столиці померло 28 тисяч осіб, що майже на 2 тисячі менше ніж минулого року та на 37% нижче, ніж по Україні.

За офіційними даними, сьогодні тривалість життя киян становить 71,5 рік: 66,5 - серед чоловіків та 76,3 - серед жінок. Мешканці Києва живуть менше на 7 років, ніж громадяни Євросоюзу, але більше на 3 роки, ніж в середньому по Україні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ