Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ba0de004595d/
Українська правда
Київ

Театрали готові голодувати, тільки щоб лишитися в Будинку актора

17.03.2010  14:49

Театральна та акторська громадськість, а також трудовий колектив Будинку актора готові вдатися до голодування заради того, щоб приміщення караїмської кенаси залишилось у розпорядженні Національної спілки театральних діячів.

Про це заявила директор Будинку актора Вікторія Москаленко, повідомляє УНІАН.

"Ви знаєте, і колектив, і театральна громадськість як Києва, так і взагалі всієї України, можуть вдатися і до голодування, і до того, щоб цілодобово знаходитись у приміщенні, щоб цю рейдерську атаку якимсь чином відбивати. Ми до цього готові", - сказала вона.

За її словами, столична влада поки не надала жодних пропозицій щодо переселення в інше приміщення, а колектив просто викидають на вулицю.

Москаленко заявила, що озвучена представниками столичної влади причина, через яку хочуть виселити Будинок актора з кенафи, - критичний стан будівлі - не зовсім відповідає дійсності.

За її інформацією, негайної реставрації потребують зовнішні карнизи будівлі та ліпнина, а загалом приміщення перебуває в задовільному стані, який не є критичним.

Водночас начальник Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслан Кухаренко наголошує, що приміщення кенаси у вкрай незадовільному стані, що підтверджують акти обстежень, зроблені ще  2008 році.

Він додав, що на відновлення будівлі караїмської кенаси необхідно не менш як 20 мільйонів гривень.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.