Театрали готові голодувати, тільки щоб лишитися в Будинку актора


Театральна та акторська громадськість, а також трудовий колектив Будинку актора готові вдатися до голодування заради того, щоб приміщення караїмської кенаси залишилось у розпорядженні Національної спілки театральних діячів.

Про це заявила директор Будинку актора Вікторія Москаленко, повідомляє УНІАН.

"Ви знаєте, і колектив, і театральна громадськість як Києва, так і взагалі всієї України, можуть вдатися і до голодування, і до того, щоб цілодобово знаходитись у приміщенні, щоб цю рейдерську атаку якимсь чином відбивати. Ми до цього готові", - сказала вона.

За її словами, столична влада поки не надала жодних пропозицій щодо переселення в інше приміщення, а колектив просто викидають на вулицю.

Москаленко заявила, що озвучена представниками столичної влади причина, через яку хочуть виселити Будинок актора з кенафи, - критичний стан будівлі - не зовсім відповідає дійсності.

За її інформацією, негайної реставрації потребують зовнішні карнизи будівлі та ліпнина, а загалом приміщення перебуває в задовільному стані, який не є критичним.

Водночас начальник Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслан Кухаренко наголошує, що приміщення кенаси у вкрай незадовільному стані, що підтверджують акти обстежень, зроблені ще  2008 році.

Він додав, що на відновлення будівлі караїмської кенаси необхідно не менш як 20 мільйонів гривень.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ