"Київенерго": реконструкція заводу "Енергія" коштуватиме 215 мільйонів


Вартість реконструкції сміттєспалювального заводу "Енергія", який перебуває в управлінні "Київенерго", оцінюється у 215 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго".

Водночас, за даними компанії, будівництво нового сміттєспалювального заводу, проекти якого київська влада розглядала як альтернативу "Енергії", обійдуться значно дорожче - 300-400 мільйонів євро.

"Згідно із проектом, реконструкція заводу "Енергія" триватиме два роки. У підсумку підприємство збільшить відпуск теплової енергії, яка виробляється під час спалювання сміття, у кілька десятків разів - з 6 тисяч Гкал на рік (у 2009-му) до 227 тисяч Гкал на рік", йдеться в повідомленні "Київенерго".

За словами директора заводу Сергія Крикуна, проектом передбачається максимальне використання енергії заводу для надання тепла та гарячої води споживачам.

"Це ефективність, про яку ми давно мріяли, але поки що не мали технічної можливості. Наразі завод постачає теплову енергію декілька будинкам. Після реконструкції завод "Енергія" буде влітку підігрівати воду на потреби споживачів мікрорайонів Позняки і Осокорки. Взимку завод передаватиме теплову енергію циркуляційною системою районній котельній Позняки, а вже там теплоносій доводитиметься "до кондиції", - сказав Крикун.

Крім того, у ході реконструкції заводу планується запровадити хімічну очистку димових газів, які виробляються на котлоагрегатах. У підсумку обсяги викидів шкідливих речовин в атмосферу буде знижено майже у два рази. Вартість запровадження такого проекту хімічної очистки газів - близько 100 мільйонів гривень.

За інформацією прес-служби "Київенерго", реконструкція заводу розпочнеться в разі, якщо у міському бюджеті на 2010 рік буде передбачено кошти на закінчення проектувальних робіт та прокладення додаткових трубопроводів для транспортування теплової енергії.

"Бюджетом 2011 року треба передбачити кошти на фінансування основних робіт з реконструкції", - переконані в "Київенерго".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ