Черновецький "зекономив" на хабарах майже 4 мільярди?



Фото "Української правди"
Київська міська державна адміністрація повідомляє, що завдяки діяльності з попередження та протидії корупції у 2009 році влада заощадила понад 3 мільярди 960 мільйонів гривень.  

Протягом року Головне управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту здійснило 110 ревізій та перевірок на підприємствах, в установах та організаціях, що підпорядковані КМДА, повідомляє прес-служба мерії.

Крім того, управління перевірило на етапі підготовки 682 тендерні документації на загальну суму понад 5 мільярдів гривень, завдяки чому вдалося запобігти втратам на майже 4 мільярди. 

Також було проведено обрахунок та коригування кошторисів на виконання ремонтно-будівельних робіт, що дозволило бюджету міста заощадити 33 мільйони гривень. Повернено до бюджету, а також відшкодовано у прибуток підприємств понад 10 мільйонів.

За результатами проведених перевірок було притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності 90 посадових осіб, в тому числі 3 посадовців звільнено. 

Нині у міської влади в планах запровадження низки додаткових заходів, що посилять ефективність роботи із попередження та протидії корупції в місцевих органах виконавчої влади. 

Як відомо, міський голова Леонід Черновецький неодноразово заявляв, що у столиці всі беруть хабарі: і викладачі в  інститутах, і начальники кладовищ, і підлеглі йому столичні чиновники тощо.

Сам мер, який сьогодні намагається боротися з корупцією, також носив хабарі чиновникам.

"У 1995 році я порахував, скільки хабарів мені довелося дати, як бізнесмену, до депутатства у Верховній Раді....Я заплатив готівкою 21 мільйон доларів", - сказав Черновецький у 2008 році

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ