Зоопарк "розшириться" аж за межі Києва?


КП "Київський зоопарк" у 2010 році планує збільшити свою територію та втілити в життя кілька нових проектів.

Про це у коментарі муніципальній газеті "Хрещатик" заявила директор підприємства Світлана Берзіна.

Зокрема, за межами Києва створять центр збереження і розведення рідкісних та зникаючих видів.

Крім того, керівництво звіринця планує цього року оновити "Дитячий зоопарк", запровадивши новий проект "Екологічна стежка" в Шулявській балці.

Водночас Берзіна спростувала чутки про можливу приватизацію зоопарку, наголосивши, що звіринець є об'єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, і що закон забороняє передачу таких об'єктів у приватну власність чи в оренду. 

"Переселятися ніхто не збирається. Я вважаю, що зоопарк повинен зберегти свою історичну територію, на якій він розташований з 1914 року", - сказала Берзіна. 

За словами директора зоопарку, протягом останніх двох років ситуація в столичному звіринцю значно поліпшилася, зокрема помітно кращий вигляд мають звірі, охайнішими стали вольєри. 

Щоправда, досі існує проблема недостатнього фінансування. 

"Останніми роками уряд зовсім не брав участі у розв'язанні проблем нашого та інших зоопарків. На початку нинішнього разом із керівниками зоопарків загальнодержавного значення ми порушили це питання на рівні Мінприроди", - зазначила Берзіна. 

За словами першого заступника міського голови Ірени Кільчицької, у 2010 зоопарку знадобиться фінансування у розмірі 34,5 мільйона гривень, 17 мільйонів звіринець має заробити самостійно, повідомляє сайт зоопарку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ