Кияни судяться за поламані на ямах машини



Фото pics.livejournal.com/editor
З початку року КК "Київавтодор" програв у суді п'ять справ, пов'язаних із ДТП через погані дороги.

По трьох позовах уже виплачені компенсації, пише "Сегодня" з посиланням "Київавтодор".

"Велика частина цих випадків пов'язана з відкритими люками. Крім того, на нас подали в суд через ДТП за участю нашого водія. Фірма, машина якої потрапила в аварію, зажадала компенсацію", - розповів гендиректор корпорації Георгій Глинський.

Про суми компенсацій він говорити відмовився. За інформацію видання, йдеться про декілька тисяч гривень, необхідних на ремонт ушкоджених авто, які виділяють з міського бюджету.

Кияни мають намір закидати суди позовами проти шляховиків. За словами автомобіліста Ксенії Омельяненко, вона не хоче платити гроші з власної кишені, адже її машина постраждала на "розбитій" дорозі.

"Кілька тижнів тому на вулиці Сирецькій я потрапила в яму, у підсумку - тріщина на бампері. На СТО сказали: близько 5 тисяч гривень. А я не хочу платити ці гроші, нехай мені шляховики заплатять!" - сказала Омельяненко.

Те, що реально виграти суд і отримати гроші підтвердив виданню й адвокат Вадим Володарський.

"Кілька років тому вів справу проти столичних шляховиків. Машина мого клієнта наскочила на відкритий люк, після чого вона вже не підлягала ремонту. Нам вдалося стягнути з "Київавтодору" повну вартість машини. Комунальне підприємство поставилося до цьому дуже негативно: подавали навіть апеляцію, але суд її не задовольнив", - сказав адвокат.  

За словами юристів, потрібно вимагати, щоб співробітники ДАІ після ДТП обов'язково вимірили ширину і глибину ями і зафіксували це в протоколі. Крім того варто знайти свідків, яму сфотографувати, а знімки додати до позовної заяви.

"Компенсацію варто вимагати, рівну чеку з СТО або ж лікарні, якщо є постраждалі", - сказав юрист Юрій Мухін.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ