Київських мільйонерів обманули з житлом?



Фото "Сегодня"

Мільйонери, які вклади від 500 тисяч до 2 мільйонів доларів у житло 5-7 років тому, досі не можуть заселитися в елітні квартири по вулиці Воздвиженській у Києві.

У новобудовах досі немає каналізації, електрики та опалення, хоча пентхауси із джакузі та краєвидом на Замкову гору обіцяли здати ще у 2006 році, пише "Сегодня". 

"Ми одержали вже всі документи на право власності, але в'їхати не можемо. Сюди до сих пір не проведено каналізацію, немає світла та опалення. Як наслідок будинки руйнуються. Тут з'явилися тріщини, стіни пліснявіють, у підвалах вода та будівельне сміття, але його ніхто не вивозить", - сказала мешканка Воздвиженської, 28 Оксана Вікторівна, яка не побажала називати свого прізвища. 

Близько сотні постраждалих неодноразово зверталися до СБУ, прокуратури, мера, президента, комітетів Верховної Ради та Товариства захисту прав споживачів.

Від забудовника вони одержують лише листи про те, що будівництво затримується через погану погоду. 

Серед інвесторів Воздвиженки дуже багато відомих людей. Подейкують, що на зустрічі вкладників приходили представники майже усіх лідерів фракцій та навіть екс-президентів.

Кілька квартир у елітному містечку начебто купив відомий бізнесмен Олександр Ярославський, щоправда, цю інформацію він не підтверджує. 

"Можливо, якби постраждали мешканці Троєщини чи Борщагівки із житлом по 40-100 тисяч гривень, на них звернули б увагу. Так, ані в мене, ані в сусідів це не єдине житло... Але це не дає права забудовнику так поводитися", - обурився інвестор Володимир. 

Як відомо, зводить котеджне містечко "Київміськбуд-1 ім. Загороднього". За словами голови наглядової ради Олексія Омельяненко, затримку здачі будинків можна пояснити тим,  що інженерні мережі до новобудов мало провести місто.

Оскільки коштів у бюджеті немає, підряднику доведеться робити це самотужки, за власні кошти.

"До кінця 2010 року, думаю, роботи будуть завершені", - сказав Омельяненко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ