Набережне шосе розділять бетонним відбійником


До кінця квітня на набережному шосе від мосту Метро до Поштової площі встановлять відбійник нової конструкції, який покликаний позбавити транспортну магістраль лобових зіткнень.

Монтаж блоків відбійника на завжди оживленій трасі проводять удень, чим провокують регулярні затори, пише "Газета по-київськи".

Водії сумніваються, що новий відбійник зможе рятувати життя, мовляв, якщо авто вдариться в бетон, то від нього мокрого місця не залишиться.

Водночас у КК "Київавтодор" пояснили, що на набережній розділяти потоки транспорту буде новий відбійник типу "джерсі". Він сконструйований так, що при зіткненні з ним автомобіль підскакує на "підніжці" відбійника й у загорожу попадає спочатку колісьми.

"Крім того, залізно-бетонні блоки порожні і не щільно закріплені між собою, при контакті вони трохи зрушуються, пом'якшуючи удар", - сказав начальник виробничо-технічного відділу КК "Київавтодору" Віталій Нєщета.

Завершити встановлення 2,8 км відбійника планують до кінця квітня. У ДАІ Києва ідею встановлення розділових загорож підтримують - після нещодавніх аварій зі смертельними випадками на мосту Патона ДАІ звернулася до київської адміністрації з пропозицією поставити відбійник на мосту замість реверсного руху і на проспекті Возз'єднання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ