"Київзеленбуд": столичні дерева у безпеці


Гендиректор КО "Київзеленбуд" Олександр Козловський заявляє, що столичні дерева не постраждають від солі та інших шкідливих речовин, яким посипали вулиці взимку.   

Про це йдеться в повідомленні оприлюдненому на сайті "Київзеленбуду".

"Завдяки тому, що працівники всю зиму регулярно посипали доріжки київських парків та скверів лише піском, не використовуючи ні суміші, ні солі, корінню дерев, що проживають в київських парках не загрожує отруєння сульфатами під час танення снігу" - сказав Козловський.

За його словами, не постраждають і дерева, що ростуть навколо трас, які упродовж зими посипалися сумішшю з сіллю.

"Завдяки тому, що під час розчищення трас від снігу, забруднений сніг вивозився, танув і стікав водою  у міську каналізацію, не потрапляючи на відгороджені бровками зелені зони, ні дерева ні трава, розташовані в цих місцях не будуть пошкоджені", - сказав Козловський.

Ті газони, на які частково потрапляв забруднений сіллю сніг гендиректор "Київзеленбуду" обіцяв промити рясним поливом, щоб вимити солі, і підгодовувати  дерева і траву добривами.

За словами Козловського, реальну шкоду зеленим насадженням наносить загазованість. Мовляв, саме тому деякі білі каштани та інші дерева починають хворіти і втрачають естетичний вигляд.

Щоб вирішити цю проблему, "Київзеленбуд" запланував замінити хворі білі каштани на адаптовані до забрудненого оточуючого середовища м'ясо-червоні каштани.

Раніше екологи застерігали, що п'ята частина київських дерев може загинути через солі та шкідливі речовини з невивезеного снігу.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ