Прокуратура заступилася за позашкільні заклади освіти


Прокуратура Києва опротестувала рішення Шевченківської райради, яким будівлю "Зеленого театру" з амфітеатром включено до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу.

Це рішення прийнято всупереч вимогам законів про освіту та про позашкільну освіту, йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Як з'ясувалося, Шевченківська райрада ще у вересні 2006 року прийняла рішення про заборону перепрофілювання та приватизації приміщень дитячо-юнацьких клубів та культурних закладів.

Це ж стосувалося і приміщень закладу культури "Зелений театр", що знаходиться у столиці на проспекті Перемоги, 84-а.

За інформацією прокуратури, у цьому закладі вже понад 25 років розміщується державна дитяча хореографічна студія українського танцю "Барвіночок", яка займається естетичним вихованням  дітей дошкільного віку, навчанням хореографії та народного танцю.

У ній навчається 460 учнів, котрі неодноразово ставали лауреатами та переможцями багатьох престижних конкурсів і фестивалів.

Проте, Шевченківська  райрада, незважаючи на заборону приватизації приміщень "Зеленого театру" включила дані приміщення до переліку об'єктів комунальної власності, що підлягають приватизації шляхом викупу.

"Захищаючи права дітей столиці, Прокуратурою Києва опротестовано зазначений акт місцевого самоврядування", йдеться в повідомленні.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ