Зінченко пішов з Космічного агентства


15 березня приступив до виконання обов'язків гендиректора Національного космічного агентства Юрій Алексєєв.

Розпорядженням Кабміну від 13 березня Олександр Зінченко звільнений з цієї посади, повідомляє сайт НКАУ.

Водночас, у прес-службі Зінченка повідомили, що він 13 березня написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням.

"Продовжити цю  роботу в нинішніх умовах вважаю неможливим", йдеться в повідомленні.

За словами Зінченка, за минулих 13 місяців він розпочав спробу розчистити "фундамент для серйозної глибокої модернізації космічної галузі".

"За цей час у вітчизняній космічній галузі були створені точки конкурентноздатності, росту. 

Вважаю зроблене позитивним. Мені вдалося домогтися істотної зміни законодавчої  бази галузі. Зокрема, до 2015 року підприємства галузі одержали істотні преференції від держави в тому, що стосується сплати податку на землю, ПДВ і т.д", заявив Зінченко. 

Крім того, за його словами, розпочато  "великі кроки з реалізації дуже вагомих проектів, що визначають імідж країни: Циклон-4, Наземний старт, програма пусків ракет-носіїв, Космотрас, створення Національного супутника зв'язку, підготовка до запуску супутника дистанційного зондування землі Сич-2".

"Удалося не тільки зберегти, але і розвивати наземну інфраструктуру космічної галузі в Євпаторії, Дунаєвцях, Мукачевому і т.д. Прийнято велику програму з виділення житла співробітникам галузі", - повідомив бютівець. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ