Киян продовжують судити за протести проти забудови столиці


15 березня о 14.00 у Шевченківському райсуді Києва продовжиться розгляд справи за позовом ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" проти п'яти мешканців, які виступають проти будівництва на вулиці Гончара 17-23.

За допомогою судових позовів забудовник намагається тиснути на киян, щоб таки домогтися зведення 10-поверхового комплексу у буферній зоні "Софії Київської", повідомили у громадській ініціативі "Збережи старий Київ".

Активісти нагадали, що 2 березня Київрада прийняла рішення про зупинення будівельних  робіт на вул. О. Гончара, 17-23. Крім того, проти цього будівництва, наполягаючи на остаточному його зупиненні, висловлюються експерти Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та Міжнародної ради з питань пам'яток та визначних місць.

"Однак, рішення виконавчої влади та міжнародних організацій з охорони культурної спадщини не знаходять відгуку у діяльності ТОВ "Інвестиційно-будівельна група". Будівельні бригади на Гончара 17-23 не припиняють робіт ні вдень, ні вночі, агресивно продовжуючи небезпечну для Києва забудову", - сказали активісти.

За їх словами, саме через можливе припинення "незаконної забудови" 15 березня у суді юридичні представники ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" ще завзятіше намагатимуться відсудити "у борців за Київ" 560 тисяч гривень збитку, нібито завданого під час акції протесту.

Як відомо, понад півтора роки проти цього будівництва тривають протести киян. 10 серпня 2009 суд прийняв рішення, згідно з яким столичним мешканцям забороняли вчиняти будь-які дії, спрямовані на перешкоджання будівництву за адресою Гончара, 17-23.

26 серпня 2009 року Апеляційний суд Києва довів законність акцій протесту проти будівництва на Гончара, 17-23 та відмовився задовольнити позовні вимоги забудовника.

У серпні 2009 ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" виступила з новим позовом проти мешканців вулиці Гончара, при чому сума збитків, що фігурує у позові, зросла зі 140 до 560 тисяч гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ