Вартість квартир "замерзла" до осені?


От уже півроку ціни на ринку нерухомості практично нерухомі. Незважаючи на закінчення виборів і невелике пожвавлення купівельного інтересу, у лютому виправдалися прогнози тих експертів, які говорили, що ціни не зрушать з місця, пише "Дело".

За даними порталу realt.ua, за лютий середня ціна квадратного метра на вторинному ринку впала на 0,09%.
 
Незалежний ріелтор Вікторія Мизюк відзначила, що ціна на житло не падає через недостатню кількість ліквідного житла.

"Зараз левова частка квартир в економсегменті з вадами: або поверхи перший чи останній, або вікна виходять на гучну вулицю і т.п. Тобто гарну квартиру подешевше сьогодні потрібно ловити, тоді як улітку минулого року їх було повно", - сказала Мизюк .

Крім того, за інформацією видання, зараз на ринку нерухомості актуальні "ланцюжки", коли продають одну квартиру і купують іншу. Таке явище стало можливим завдяки тому, що нині різниця між двокімнатною і однокімнатною квартирами складає 10-15 тисяч доларів, тоді як раніше була 40-50 тисяч доларів.

Крім того, чутки про поновлення восени іпотеки, можуть підняти ціни на житло, тому зараз на ринку нерухомості багато продавців вказують ціну вище середньої і стоять на своєму до останнього.  

За інформацією видання, продавці не хочуть скидати ціну в очікуванні майбутнього подорожчання, а покупці не хочуть і не можуть купувати квартири за завищеними цінами.

Однак, перелом може настати восени, оскільки у вересні-жовтні очікують відновлення активного кредитування банками населення під купівлю квартир.

Якщо це дійсно станеться, то ціни на нерухомість підуть угору, відзначає видання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ