Черновецький вимагає покарати чиновників, які допустили діяльність "Еліта-центр"


Мер Леонід Черновецький підтримує вимоги постраждалих від афери "Еліта-центр" щодо притягнення до кримінальної відповідальності конкретних посадовців Київської адміністрації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби мерії.

"Злочинна діяльність групи будівельних компаній "Еліта-Центр" була скоєна за часів колишньої міської влади, яку очолював Олександр Омельченко", йдеться в повідомленні.

Черновецький наголошує, що неодноразово порушував питання щодо притягнення до відповідальності посадовців КМДА за службову недбалість та відсутністю належного контролю за інвестиційною діяльністю "Еліта-Центр".

За інформацією прес-служби мерії, Черновецький "ще13 лютого 2008 року надіслав генпрокуророві Олександру Медведьку листа, у якому наголошував, що жодних рішень щодо притягнення до кримінальної відповідальності конкретних посадових осіб Київської адміністрації не прийнято".

У мерії наголошують, що рішення про визнання Київської адміністрації цивільним відповідачем по зазначених кримінальних справах без притягнення до відповідальності конкретних посадових осіб суперечить вимогам кримінального законодавства.

"Кримінальна справа порушена тільки 29 грудня 2009 року. У той же час слідчі МВС винесли необґрунтоване рішення про визнання КМДА цивільним відповідачем, тим самим визнавши винною юридичну особу без встановлення вини конкретних посадових осіб цієї установи", йдеться в повідомленні прес-служби.

"Таке рішення Міністерства внутрішніх справ мало політичний підтекст і цілком правомірно викликає невдоволення потерпілих. Я підтримую їхню позицію і, зі свого боку, зроблю все, щоб до кримінальної відповідальності притягнули посадовців, які недбало виконували свої обов'язки", - зазначив Черновецький.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ