Кияни прийдуть до Черновецького по повітря


У суботу 13 березня о 16.30 столичні мешканці проведуть акцію на захист природи - люди у протигазах та респіраторах прийдуть по повітря до Київської адміністрації.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили організатори акції.

Активісти нагадали, що за останній рік по всій столиці пройшла низка актів нищення парків та скверів: парку Стуса, парку біля метро Дарниця, скверів біля метро Либідська та на вул. Ревуцького, урочища Покал, Солом'янського лісопарку, зеленої зони на схилах Дніпра коло Поштової площі, лісу з боку Троєщини на Трухановому острові та низки дрібніших зелених зон.

"Офіційно заявлено про майбутню вирубку парку Хрещатий під "культурний центр" Пінчука, подальше знищення парку Либідський під "собор з готелем та паркінгом", знищення цілого масиву зелених насаджень під житловий масив на Лисій горі та інших", - сказали організатори.

Вони наголосили, що за двадцять років в столиці не з'явилося жодного нового парку, однак столична влада продовжує і нищити зелені зони, що може зробити Київ подібним на міста Японії, кисень продається в балонах як продукт реальної необхідності для людей.

"Київська влада ударними темпами хоче досягти такої ж критичної екологічної ситуації. У Києві вже обанкротили і скупили підприємство, котре займалось бюветами, щоб зробити воду платною, а тепер хочуть вирубати парки, аби продавати повітря?", - сказали організатори акції.

О 16.30 активісти збираються на виході з метро Хрещатик. Усіх бажаючих приєднатися просять брати з собою протигази, респіратори чи марлеві пов'язки.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ