У Кличка кажуть, Черновецький знову підняв тариф на компослуги



Фото ТСН
Заступник голови фракції Блоку Кличка у Київраді Наталія Новак заявляє, що столична влада незаконно збільшує плату за утримання прибудинкових територій в Києві.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті Блоку.

"Молода команда продовжує експерименти над киянами у сфері тарифоутворення. Рахунки за лютий здивували людей значно більше, ніж їх січневі аналоги. Якщо у січні мешканці столиці так і не дочекались обіцяного перерахунку "за сніг", то у лютому отримали платіжки, згідно з якими тарифи за утримання прибудинкових територій збільшились на 25-100%", - сказала Новак.

Між тим, за її словами, поняття "прибудинкова територія" взагалі є нечітким, адже територія біля житлових будинків юридично не закріплена і офіційно позначається, як "земля запасу міської забудови".

"До того ж, міська влада так і не провела громадських слухань з мешканцями будинків, хоча зобов'язана це робити згідно з постановою Кабміну. Тому мерія не має ніяких законних підстав підвищувати тарифи", - сказала Новак.

За її словами, у ЖЕКах кажуть, що КМДА виграла суд, тому й підвищила плату.

Та насправді ще 19 жовтня 2009 року Шевченківський райсуд столиці визнав розпорядження про підвищення тарифів для населення незаконними і нечинними з моменту їх прийняття, відзначила Новак.

"Потім Окружний адміністративний суд Києва підтвердив "законність" тарифів Черновецького. Проте це рішення вже оскаржене Віталієм Кличком - отже, не діє. По суті, міська влада розмахує нечинним рішенням суду, а нові платіжки "від Черновецького" взяті, як то кажуть, просто з неба", - сказала депутат.

Вона додала, що зважаючи на всі ці порушення, Блок Кличка готує подання до прокуратури Києва.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ