Лізингова компанія відсудила право постачати вагони для київського метро



Фото "Української правди. Київ"

КП "Київський метрополітен" розраховує на постачання компанією "Укррослізінг" (Київ) 100 вагонів на умовах фінансового лізингу в 2010 році.

Про це заявив начальник підприємства Петро Мірошников, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

За його словами, 75 вагонів будуть поставлено російськими виробниками - "Метровагонмаш" (Митищі, Московська область) і "Вагонмаш" (Санкт-Петербург), і 25 - Крюківським вагонобудівним заводом (Кременчук, Полтавська область).

Мірошников відзначив, що "Укррослізінг" уклала з виробниками відповідні договори, згідно з якими вони зобов`язані виготовити необхідну кількість вагонів, і першу  партію вагонів метро чекає до квітня.

Начальник метро також повідомив, що в 2009 році "Укррослізінг" в судовому порядку добився відміни визнання Міністерством економіки недійсним тендеру на закупівлю 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу.

За рахунок одержаних по схемі фінансового лізингу вагонів підприємство планує в 2010 році збільшити інтенсивність руху складів на Сирецько-Печерській лінії і частково замінити застарілі вагони на всіх лініях.

Як відомо, в липні 2009 року Мінекономіки визнало недійсним проведений "Київським метрополітеном" тендеру на закупівлю 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу, за підсумками якого переможцем був вибраний "Укррослізінг".

Вартість договору між "Київським метрополітеном" і "Укррослізінг" склала 1,39 мільярда гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ