На "Олімпійському" почали монтувати навіс


На головній спортивній арені України НСК "Олімпійському" розпочалися роботи зі встановлення навісу над трибунами. Нині відбувається монтаж першої колони.

Встановлення навісу є найскладнішим етапом реконструкції стадіону, його планується виконати протягом 2010 року, повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту. 

За словами міністра Юрія Павленка, процес монтажу однієї колони триває 34 години поспіль. Вартість встановлення всіх вісімдесяти колон становить 727,2 мільйона гривень, пише муніципальна газета "Хрещатик". 

Планувалося, що процес розпочнеться ще на початку року, але за словами фахівців, надалі час буде надолужено, і монтаж колон відбуватиметься згідно з графіком. 

"Передбачали, що одну колону ставитимуть протягом кількох діб. Але за рахунок того, що паралельно працюватиме чотири бригади, можна буде це робити за день",- пояснив головний інженер "Київміськбуду" Олександр Галицький. 

Він наголосив, що такі конструкції в Україні виготовляють уперше. Колона триматиме верхні й нижні стиснуті кільця, на які буде вмонтовано вантові системи з мембраною.

Коли температура буде високою, кільця, а з ними і колони, будуть розширюються, а при низькій -  звужуватися і складатися.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ