Під мерією пройшла акція проти отруєння тварин


У четвер під будівлею Київської адміністрації відбулися акція протесту і мітинг проти незаконного і варварського знищення тварин у місті.   

За словами організаторів, в останні тижні в Києві зафіксована безліч отруєнь безпритульних і домашніх тварин.

"Теремки, Троєщина, Петрівка, Борщагівка, Татарка, Академмістечко, Чоколівка, Голосієво - на сьогодні майже всі райони засіяні трупами собак, частина яких була в намордниках. Це говорить про те, що отрута була летким нервовопаралітичним, що становить загрозу для життя людей і особливо маленьких киян", - сказвли організатори.

За словами координатора акції Устинової Олександри, страшно те, що жертвами отрути могли стать і маленькі діти, які випадково підібрали щось з землі, або просто послизнулися на льоду.

Активісти нагадали, що "Програма стерилізації" була введена в дію в 2007 році і розрахована на 4 роки. На її реалізацію було передбачено 76 мільйонів гривень, однак гроші з бюджету не були виділені і нібито були витрачені на перевибори мера. 

За словами президента Асоціації зоозахисних організацій Асі Серпинської, проблему тварин можна вирішити лише створивши мережу притулків і масовою стерилізацією не тільки бездомних, але і домашніх собак.

"На сьогодні, у всіх розвитих країнах світу прийняті закони по захисту прав тварин, що є ознакою гуманності суспільства. Світовий досвід показав, що масове цькування і відстріл собак є не тільки варварськими, але і неефективними методами боротьби з бездомними тваринами на вулицях", - сказала Серпинська. 

Зоозахисні організації і безліч киян вимагають від мера Києва Леоніда Черновецького негайного припинення знищення тварин на вулицях міста і виконання задекларованих обіцянок по програмі стерилізації.  

"Крім поняття гуманності, киян  тепер хвилює також власна безпека і безпека дітей. Ми жадаємо від влади цілком реальних речей: щоб Київ був містом без масових убивств і без отрут на вулицях", - заявили учасники акції. 
ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ