Дитячі майданчики відремонтують коштом реклами та ларьків


КП "Київблагоустрій" розробляє програму впорядкування столичних дворів, прибудинкових територій та дитячих майданчиків.

Кошти на нові дитячі майданчики, асфальт на подвір'ях чи посадку дерев братимуть із зібраних за незаконну рекламу та з власників МАФів, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За інформацією Сall-центру, сніг, сміття та повалені дерева досі є щонайменше у 500 дворах.

Найгірша ситуація у Святошинському, Дніпровському, Деснянському районах, багато скарг надходить з Подільського та Шевченківського.

Начальник Головного управління з контролю за благоустроєм Роман Гладуняк розповів, що приводити до ладу столичні двори та дитмайданчики мають намір на суботниках за участю місцевих мешканців.

"У нас є техніка, є працівники, та якщо кияни нам не допомагатимуть, вони й не цінуватимуть зробленого. Адже коли ти допомагав монтувати дитячий майданчик на подвір'ї, то навряд чи допустиш, щоб якийсь хуліган його нищив", - сказав Гладуняк.

Він додав, що проектом цікавляться і малі підприємці: "Власники кіосків готові інвестувати в дитячі майданчики. Знають, що кияни будуть їм вдячні та приходитимуть по продукти".

За словами Гладуняка, кошти на додаткові витратні матеріали, зокрема асфальт, каруселі та гойдалки для дитячих майданчиків чи саджанці, місто зможе виділяти за рахунок штрафів за незаконне розміщення реклами та МАФів.

Місяця, коли стартує програма, в мерії поки що не називають, мовляв, до початку робіт потрібно підготувати та узгодити всі потрібні документи.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ