"Київзеленбуд" подолає наслідки снігопадів до квітня-травня


КО "Київзеленбуд" планує провести весняний двомісячник із благоустрою, традиційну весняну толоку та День Землі.

Про це заявив гендиректор комунального об'єднання Олександр Козловський, пише муніципальна газета "Хрещатик". 

"Насамперед плануємо провести акцію "Очистимо місто від наслідків снігопадів", робоча назва заходу: "Увійдемо в весну з чистим Києвом". До роботи залучатимемо пересічних киян, організації та підприємства міста. Насамперед транспортні, які сприятимуть у перевезенні поламаних гілок до місця їх переробки. Акцію плануємо завершити у квітні-травні всенародним висадженням молодих дерев на місці поламаних", - сказав він.

Козловський наголосив, що найактивнішим учасникам зеленбудівці вручать "подяки міського голови та саджанці".

Також "Київзеленбуд" має намір реалізувати серйозну соціальну антивандальну програму "Не ламай свiй дiм!" та встановлять фонтани у парках.

"У рамках проекту розмістимо в зелених зонах застережливі таблички і плакати. Окрім цього, з нагоди проведення Євро-2012 плануємо створити муніципальні фонтани в парках міста, зокрема імені Пушкіна, імені Шевченка, в парку КПІ, в сквері на вулиці Маршала Тимошенка і в парку "Позняки"", - сказав Козловський.

Крім того, "Київзеленбуд" обіцяє провести реконструкцію існуючих спортивних майданчиків та створити нові.

Насамперед, приведуть до ладу футбольні майдани у парках Дружби народів, "Відрадний", "Оболонь" та в Гідропарку.

"Нові тенісні корти з'являться в парках "Перемога" та "Інтернаціональний". Серед запланованого на 2010-й є й велосипедні маршрути. Їх прокладуть у таких парках: Дружби народів, "Пуща Водиця", імені Пушкіна, в сквері біля озера "Віра" та в парку Партизанської слави.

Також "Київзеленбуд" планує провести виставку квітів на Співочому полі.

"Головною темою робіт на ній буде "Київ у мініатюрі". Представлять композиції як київських митців ландшафтного дизайну, так і іноземців. Проекти ще в розробці. Однак ми впевнені, що вони будуть приємним сюрпризом для киян і гостей столиці", - сказав Козловський.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ