Черновецький взявся реформувати ЖКГ



Фото з сайту КМДА
У столиці впроваджуватимуть загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.

План міських заходів складено відповідно до основних завдань, затверджених Міністерством з питань житлово-комунального господарства та передбачених для реалізації загальнодержавної  програми.

Зокрема, столична влада планує забезпечити раціональне використання і споживання енергоресурсів, впровадити програму "Питна вода", вдосконалити процедуру ведення обліку громадян, які користуються правом на соціальне житло і перебувають у черзі на його отримання.

Також міські чиновники мають намір створити базу застарілого та аварійного житла; впровадити комплексну реконструкцію мікрорайонів застарілого житлового фонду; визначити житлові квартали міста, що потребують проведення комплексної реконструкції.

Крім того, у столиці хочуть створити спецфонд для вирішення питань переселення громадян з житлового фонду, що потребує реконструкції; запровадити інститут управителів майном житлового комплексу; визначити виробників і виконавців компослуг; організувати навчання з питань утворення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і управління житловим фондом.

Серед інших завдань програми - затвердження Правил утримання прибудинкових та прилеглих територій будинків; збільшення обсягів фінансування будівництва соцжитла; запровадження нарахування плати за холодну, гарячу воду та тепло виключно за показаннями лічильників; впровадження моніторингу тарифів на житлові послуги і їх кількісних та якісних параметрів; завершення обладнання житлових будинків лічильниками; залучення громадськості для визначення пріоритетів реформування ЖКГ тощо.

Організація та проведення зазначених заходів у Києві покладені на Головні управління, районні адміністрації та профільні служби столиці.

Контроль за виконанням цього розпорядження покладено на заступників голови КМДА згідно з розподілом обов'язків.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ