Метро планує залізти в мільйонні борги


КП "Київський метрополітен" розраховує, що інвестиції у розвиток підземки у 2010 році складуть близько 574 мільйонів гривень.

Про це йдеться у планах метро на 2010 рік, оприлюднених на сайті підземки.

Так, інвестиційною програмою оновлення і поліпшення основних засобів метрополітену передбачено виконати першочергові роботи на загальну суму більше 31 мільйона гривень.

Серед них проектні та проектно-дослідницькі роботи на загальну суму майже 3 мільйони гривень, а також роботи з впровадження нової техніки, передових технологій, механізації та автоматизації виробничих і технологічних процесів на загальну суму більше 228 мільйонів гривень.

"Київський метрополітен" планує впровадити комплекти сучасного рейкового скріплення (180 тисяч гривень); сучасні енергозберігаючих технологій і устаткування (8 мільйонів гривень); оновити і поліпшити основні засобів метрополітену (1,6 мільйона гривень).

Джерелами фінансування передбачених у цьому напрямі робіт є ресурси державного і міського бюджетів метрополітену, кредити, лізинг та інші.

Також на 2010 рік заплановано виконати 33 першочергові роботи на загальну суму 542 мільйони гривень (кошти держбюджету -  9,6 мільйона гривень, кошти міського бюджету - 203,6 мільйона, кошти метрополітену - 22, 8 мільйона, кредити, лізинг та інші джерела - 306,8 мільйона гривень).

Серед першочергових робіт слід відзначити придбання 105 вагонів метрополітену, в тому числі 100 вагонів на умовах фінансового лізингу і 5 вагонів за кредитною угодою ЄБРР, на загальну суму 257 мільйонів гривень, заміну 5 ескалаторів на сучасні на станціях "Політехнічний інститут" та "Берестейська" на загальну суму 57 мільйонів гривень, а також впровадження автоматизованої системи проходу пасажирів на суму 13,8 мільйон гривень.

Окрім цього, заплановано  впровадження системи відеоспостереження і центру відеомоніторингу на суму 27,6 мільйона гривень (кошти міського бюджету - 5,6 мільйона, кредити, лізинг і інше - 22мільйони гривень); створення сучасного єдиного диспетчерського центру метрополітену на суму 36 мільйонів гривень (кошти міськбюджету - 5,6 мільйона, кредити, лізинг і інше - 30,5 мільйона гривень).

Також метро має намір модернізувати колієвимірювальну станцію (8,5 мільйона), заміна рам візків вагонів (15,3 мільйона), придбання 6 одиниць спеціальної техніки (29 мільйонів).

Як відомо, метрополітен має намір закінчити будівництво і запустити три станції у напрямку Теремків.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ