ДП "Оріон" "нахімічило" на 87 мільйонів


Контрольно-ревізійне управління у Києві під час ревізії державного підприємства "Науково-дослідний інститут "Оріон" виявило порушень фінансово-бюджетної дисципліни на 86,897 мільйона гривень.

Ревізія проводилася за період з 1 жовтня 2007 по 1 жовтня 2009 року, повідомляє прес-служба КРУ.

Зокрема, близько 85 мільйонів гривень - це завищення вартості нематеріальних активів. Також в процесі інвентаризації на території підприємства виявлено тимчасову будівлю складу вартістю 21 тисяча гривень, яка не рахувалася у бухгалтерському обліку, та лишки товарно-матеріальних цінностей на 1,5 тисячі гривень.

Окрім цього, у бухобліку рахується дебіторська заборгованість на загальну суму майже 1,2 мільйона гривень, термін позовної давності якої минув, з підприємством, що мало виконати роботи з оформлення допусків співробітникам, забезпечення пропускного режиму співробітників і відвідувачів.

Під час контрольного заходу також зафіксовано завищення кредиторської заборгованості на 60,6 тисячі гривень. Через те, що Інститут не переуклав 13 договорів оренди нежитлових приміщень, до державного бюджету замість 70 % перераховувалось лише  
30 % орендної плати. Як наслідок, протягом ревізійного періоду державний бюджет недоотримав 113,44 тисяч гривень.

Поряд з цим, внаслідок неефективних управлінських рішень "Оріон" втратило 503,03 тисячі гривень доходів, оскільки не нараховувало орендарю штрафні санкції та пеню за недотримання договірних зобов'язань.

Ревізори встановили, що державне підприємство недоотримало від орендарів плату за користування земельними ділянками в сумі 16,12 тисячі гривень та, як наслідок, не перерахувало їх до загального фонду бюджету Києва.

За  допущені порушення до адміністративної відповідальності за притягнуто 3 посадові особи об'єкту контролю. Матеріали ревізії передано до прокуратури.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ