Метрополітен купить сотню модних вагонів


У 2010 році КП "Київський метрополітен" має намір закупити близько сотні вагонів російського виробництва, мовляв, вони набагато зручніші й коштують не дорожче за українські.

Про це повідомили у прес-службі столичного метро, пише "Сегодня".

"У цьому році ми купимо 75 таких російських вагонів, адже вони зручні", - сказала прес-секретар підприємства Надія Шумак, наголосивши, що орієнтовна вартість вагону - 4 мільйони гривень. 

За словами начальника "Київського метрополітену" Петра Мірошникова, загалом у 2010 році буде придбано 105 сучасних вагонів, пише "Комсомольська правда".  

"П'ять із них ми купимо на кошти Європейського банку реконструкції та розвитку і ще сотню - за лізинговою схемою за рахунок коштів місцевого бюджету. 25 вагонів для нас збирають на Крюківському вагонобудівному заводі та 80 штук - у Москві та Пітері ", - розповів Мірошников. 

Один потяг із вагонами, зібраними на Крюківському заводі, вже возить киян Сирецько-Печерською лінією. 

Сидячих місць у нових російських вагонах стільки ж, як і в старих - 44, але стоячих пасажирів вміститься на сотню більше. Люмінесцентне освітлення не шкодить очам, а за рахунок обробки кузова спеціальною мастикою, пасажирам значно менше дошкулятиме шум.

Вентиляційні отвори мають спеціальні сітки, які не дозволяють потрапити всередину дощу або снігу, а двері оснащені системою пневматичних приводів, завдяки чому закриваються більш повільно.  

Шумак додала, що метро й надалі купуватиме українські поїзди, але у меншій кількості - не більше 25, оскільки ціна їх майже така ж як у російських. 

"Очікуваний рухомий склад з півсотні вагонів дозволить нам відновити парність руху (однакова кількість потягів, що рухаються в різних напрямках) на Святошинсько-Броварській лінії. Інші 50 вагонів, що з'являться під кінець року, необхідні під здачу трьох нових станцій на Куренівсько-Червоноармійській гілці", - сказав Мірошников.

У четвер у підземці запустять потяг з новими вагонами. Першим на ньому проїдеться міський голова Леонід Черновецький, повідомили у прес-службі мерії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ