Столична влада обіцяє, що кияни питимуть найчистішу воду



Фото ТСН
Київрада створила чергове комунальне підприємство - "Київкомунсервіс", яке буде займатися бюветними комплексами міста.

Підприємство має на меті найближчим часом перевести на свій баланс 206 водних комплексів та почати розбиратися з заборгованістю районів за утримання бюветів перед "Київводоканалом", пише муніципальна газета "Хрещатик".

Фахівці управління комунального господарства разом з санепідеміологами запевняють, що погіршення якості води у бюветах через повінь не станеться.

За словами начальника відділу інженерного забезпечення Головного управління комунального господарства Георгія Пошивайла, здебільшого всі свердловини перебувають на балансі районів, деякими з них опікуються працівники КП "Плесо", однак сьогодні вони не в найкращому стані.

Пошивайло наголосив, що до 2010 року в столиці планувалося відкрити ще кілька бюветів, навіть було узгоджено проектну документацію, але реалізації планів завадила криза.

"Вирішено поки що не зводити нові бювети, а розібратися з тими, що є. Останнім часом більшість із них закривають не на профілактику чи за вимогами санепідеміологів, а через заборгованість районів перед "Київводоканалом". Кілька комплексів і досі не введено в експлуатацію через проблеми із землевідведенням. На сьогодні в столиці не функціонують майже 90 бюветів, а сума заборгованості сягає 1,5 мільйона гривень", - сказав Пошивайло.

Водночас він спростував чутки про платні бювети: "Кілька років тому йшлося про спорудження у Подільському і Оболонському районах експериментальних кіосків активованої води. Установлювати їх передбачалося поряд із бюветами".

Проект не реалізували, бо не знайшли інвесторів.

За словами головного санлікаря Києва Анатолія Пономаренка, бюветна вода в Києві - хорошої якості. Санстанція, наголосив він, перевіряє кожну свердловину тричі на місяць.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ