Із "Сяйва" вивезли книги



Фото vkurse.ua
Найстаріша книгарня "Сяйво", що на вулиці Великій Васильківській, 6 вивезли всі книжки. Нові господарі також встановили металеві сітки на вітринах з зовнішнього боку на додачу до ґрат та заварених дверей, а біля фасаду поставили два КрАЗи під чорними тентами.

Про це розповіла директорка "Сяйва" Алла Лазуткіна, пише "Сегодня". 

Підтвердив слова Лазуткіної і директор ТОВ "Українська книга" Ростислав Корнієнко, який за рішенням Солом'янського суду є законним орендарем приміщення. 

"Будемо проводити звірку з постачальниками, частину, можливо, повернемо їм за борги", - розповів він, додавши, що наразі вивезені книжки перебувають на складі. 

За словами Корнієнка, у приміщенні вже розпочато ремонт, а за місяць-два планується знову відкрити книжковий магазин. 

І Лазуткіна, і Корнієнко визнали, що нещодавнє рішення Шевченківської райдержадміністрації про виключення "Сяйва" зі списків об'єктів приватизації нічого по суті не змінює - фактичним власником приміщення й досі є "Абріль-студіо", якій у вересні районна влада з молотка продала магазин.  

Крапку може поставити Господарський суд Києва, який 22 березня розгляне законність проведення аукціону.

Старе керівництво магазину стверджує, що "Абріль-студіо" пов'язана із верхівкою Блоку Черновецького у Київраді. З іншого боку, дозвіл на приватизацію давала Шевченківська РДА, голова якої - Віктор Пилипишин - противник Черновецького.  

Як відомо, суперечки між старими і новими власниками "Сяйва" точаться доволі довго. Зокрема, у лютому кілька разів відбулося силове захоплення найстарішої в місті книгарні - із бійками, застосуванням сльозогінного газу, виламаними дверима та розбитими шибками. 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ