На отруєній ртуттю землі збудують житло для бідних



Фото "Дела"

На території, де раніше знаходився хімічний завод "Радикал", столична влада вирішила збудувати кілька житлових будинків.

Про це повідомив начальник Головного управління житлового забезпечення Михайло Голиця, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Деловую столицу"

"Зараз ми розробляємо проект кількох багатоповерхових будинків у цьому районі", - сказав він.

65 депутатів Київради проголосували за те, щоб ділянку площею 1,5 га на перетині вулиць Лебедєва і Червоноткацької передати в постійне користування КП "Житлоінвестбуд-УКБ". 

Представники опозиції вважають, що забудовники таку ділянку б не купили, оскільки не змогли б реалізувати там житло. Можливо, саме тому влада вирішила віддати землю  комунальному підприємству, яке побудує там безкоштовне житло для незахищених верств населення.

"На цій же сесії міськради було ухвалене рішення про створення фонду соціального житла, будівництво для якого буде профінансоване з міського бюджету. Я не здивуюся, якщо більшість безкоштовних квартир опиняться саме на перетині вулиць Червоноткацької і Лебедєва", - сказав виданню один із опозиційних депутатів.

За словами екологів, жити в таких новобудовах буде дуже небезпечно, оскільки земля біля "Радикалу" дуже токсична.

"Життя в такому місці - це пряма дорога на кладовище. За токсичністю дану ділянку можна сміливо порівняти з епіцентром Чорнобильської зони. Коли ми перевіряли цей наділ, виявилось, що із 25 процедур очищення, рекомендованих Міністерством екології, було проведено не більше семи. У таких умовах жити захоче тільки самогубець", - сказав  директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ