Київські чиновники економлять на їжі?



Фото nadonamvsem.e-gloryon.com
У буфеті в столичній мерії вмить зросли ціни, щоправда, їм і тепер далеко до "всенародних", які можна зустріти у звичайних бюджетних кафе, пише "Сегодня".

Найбільше змінилася ціна на каву - з колишніх 7 гривень зросла до 11, суп з 3-4 гривень подорожчав до 5-6, за м'ясо і рибу нині просять 20 гривень (на 5-6 гривень більше, ніж раніше).

Незважаючи на те, що звичайні кияни платять значно більше за обід у фас-фуді, чиновників підняття цін обурює.

"Я одержую 2 тисячі гривень зарплати, раніш ціни були доступні, а зараз кошмар просто! Буду носити з будинку бутерброди", - сказав співробітник Головного управління внутрішньої політики.

За словами касира Ганни Григорівни, якщо раніше наїстися в буфеті можна було за 25 гривень, те тепер простенький обід потягне на 30-40 гривень.

"Пообідати приходить удвічі менше народу. Але нарозхват як і раніше супчики, салати і пиріжки", - сказали в буфеті.

За інформацією видання, обідають в буфеті в основному рядові співробітники відділів, помічники депутатів, мера і його заступників.

Верхівці вдали, обід нібито возять з ресторану або ж вони самі туди виїжджають. В апараті Ірени Кільчицької сказали, що вона замовляє щось легке з французької або японської кухні, Анатолієві Голубченку везуть парні овочі і щось зі середземноморської кухні, а мерові - щось дієтичне: відварену рибу, овочі, крупи.

У райадміністраціях буфети користуються ще меншою популярністю, ніж у мерії - окремі взагалі закрилися, інші ж працюють в основному для тих, хто завітав до адміністрації у справах.

Подорожчали обіди і в Верховній Раді. За словами нардепа Олени Бондаренко, якщо раніше пообідати можна було за 20-25 гривень, то зараз - за 40-45, а якщо ще взяти м'ясо або рибу, то обід потягне на 60 гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ