БЮТ хоче знати, хто наліво-направо роздає київську землю


Фракція БЮТ у Київраді вимагає від київського голови Леоніда Черновецького та секретаря Київради Олеся Довгого оприлюднити поіменне голосування депутатів Київради по рішенню про передачу громадянам у приватну власність 23,4 га землі.

Про це йдеться у відкритому листі фракції, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу фракції.

Бютівці нагадують, що на останній сесії Київради було прийняте рішення про передачу 23,4 га землі (по 10 соток 234 фізичним особам) для будівництва та експлуатації житлових будинків, господарських будівель і споруд у Голосіївському районі.

За інформацією БЮТ, відповідні більш як 200 клопотань до цього рішення про виділення землі не містили або реєстраційного номеру, або дати подання, що є не лише неправомірним, а й свідчить про махінації з виділенням землі.

Депутати переконані, що роздача землі по 10 соток здійснювалась підставним особам і зважаючи на це депутати не брали участі в голосуванні з цього питання, покинувши сесійну залу повним складом та забравши свої картки для голосування.

"Натомість рішення знайшло підтримку 64 депутатів більшості Київради - депутатів Блоку Черновецького, Блоку Литвина та Партії регіонів - в той час, як керівництво Партії регіонів звинуватило саме фракцію БЮТ у голосуванні за ухвалення даного рішення", - йдеться в листі.

Для того, щоб документально підтвердити безпідставність звинувачень Партії регіонів у міськраді на адресу БЮТ, останні вимагають оприлюднити результати зазначеного голосування та припинити практику приховування поіменного голосування.

"У разі відмови надати цю інформацію, ми залишаємо за собою право ставити у сесійній залі питання про відсторонення секретаря Київради Довгого від головування на пленарному засіданні", - заявляють у БЮТ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ