"Київавтодор" готується до повені


КК "Київавтодор" вживає низку заходів, спрямованих  на попередження підтоплень території столиці.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Зокрема,  від сміття, піску і льоду наразі очищено 18 тисяч 200 зливоприймачів (70% від загальної кількості). До 10 березня заплановано розчистити усі перепускні канали водостічних колекторів, насосні станції.

Крім того, за інформацією "Київавтодору", підприємствами корпорації підготовлені до роботи в умовах пропуску повені 8 мулососів, 2 гідромонітори, 3 пересувні насосні станції, 11 мотопомп та 27 насосів. 

Зазначена техніка знаходиться на балансі комунальних підприємств корпорації та за необхідності готова забезпечити безперебійну роботу на можливих об'єктах підтоплення.

За інформацією начальника "Київавтодор" Георгія Глінського, для забезпечення відведення поверхневого стоку від опадів у вигляді дощів, злив та снігу в Києві заснована і експлуатується розвинена мережа дощових колекторів, розташованих на магістралях і вулицях міста.

Загальна протяжність мережі складає 795,2 км. Прийом дощових вод забезпечується зливоприймачами, загальна кількість яких складає трохи 26 тисяч 3 одиниці.

Моніторинг стану колекторів та їх очищення проводиться за допомогою оглядових колодязів загальною кількістю 12 тисяч 277 одиниць.

Для утримання розвиненої системи колекторів дощової каналізації та інших елементів водовідведення на вулично-шляховій мережі міста на комунальних підприємствах корпорації створені та існують гідротехнічні служби у кількості 64 чоловік, в тому числі 15 інженерно-технічних працівників.

За необхідністю, на період пропуску повені, працівниками гідротехнічної служби буде забезпечено цілодобове чергування, повідомляє "Київавтодор".

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ