Черновецький обіцяє, що не забере у посольств приміщення


Київський міський голова Леонід Черновецький запевнив, що жодне посольство в Києві не буде позбавлене приміщення.

Про цей йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

"Я гарантую, що жодна будівля не буде виставлена на аукціон без попереднього погодження та обговорення з посольствами іноземних держав", - заявив мер.

Як відомо, минулого тижня з'явилась інформація, що Київрада виставила на аукціон комунальні будівлі, в яких розташовуються посольства та консульства іноземних держав.

Про це свідчать відповідні зміни до "Програми приватизації комунального майна територіальної громади Києва на 2007-2010 роки", прийняті більшістю на засіданні Київради 17 вересня 2009 року.

Це стосується посольства Турецької Республіки, Хорватії, Вірменії, Киргизії, Куби, Болгарії, Румунії, Єгипту, Франції, Австрії, Чехії, Алжиру, консульства Польщі та представництва Європейської комісії в Україні. Наразі ці приміщення є комунальною власністю міста.

За словами гендиректора КП "Генеральна дирекція Київради з обслуговування іноземних представництв" Павла Кривоноса, ці приміщення були виставлені на аукціон у зв'язку зі зверненнями урядів держав, які виявили бажання придбати ці будівлі.

"Просто продати ці приміщення урядам іноземних країн ми не можемо - за процедурою, визначеною вітчизняним законодавством, обов'язково має відбутися відповідний аукціон. Саме задля цього і були виставлені на аукціон ці приміщення, а посольства мають першочергове право їх придбати", - пояснив він.

Також заступник голови КМДА Сергій Рудик нагадав, що минулого року Київська адміністрація продала 23 сотки землі в центрі Києва представництву Ватикану в Україні. Вартість цієї ділянки була встановлена в розмірі 11,7 мільйона гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ