У столиці відкривається музей воскових фігур


У п'ятницю в Києві знову відкриється музей воскових фігур, де гості міста матимуть змогу побачити Віктора Януковича, Юлію Тимошенко, Віктора Ющенка, Лілію Підкопаєву, Андрія Данилка поруч із Шваргенегером, князем Володимиром та Віктором Цоєм.

Два роки воскові знаменитості змушені були провести в гаражі директора музею Олексія Сажина через нестачу коштів на оренду, пише "Сегодня". 

Звільнити попереднє приміщення на Богдана Хмельницького експозиції довелося у 2008 році, коли непомірно зросла вартість оренди. Після двох років заслання фігурам знадобилася реставрація, аби знову гідно зустріти відвідувачів. 

Над ними протягом трьох місяців ретельно працювали гримери та візажисти.  

"Обличчя, макіяж робили, одяг здавали до пральні. Юлії Володимирівні зуби стоматологи відбілювали", - розповів Сажин, додавши, що до нього приїжджали люди з оточення політиків першого ешелону, аби проконтролювати належний зовнішній вигляд VIP-фігур.

"Для Тимошенко, Януковича, Кравчука та Макаревича привозили одяг, який вони носили... А ось вбрання Ющенка нам не дали. Екс-голова Секретаріату приїжджав подивитися на фігуру, але костюм чомусь не привіз, довелося самим підбирати", - сказав він. 

Сажин розповів, що для створення однієї фігури потрібно використати близько 6 кілограмів спеціально очищеного воску, а мінімальна ціна фігури - 10 тисяч доларів. Причому жінки обходяться дорожче, оскільки їм потрібно робити воскові ноги, тоді як на чоловіках вдається заощадити - під брюками в них пап'є-маше.

Музей працюватиме без вихідних за адресою: проспект Перемоги, 29. Ціна для дорослих - 20 гривень, для дітей - 10. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ