Київська влада запрошує молодят на курси "сімейного щастя"


Головне управління у справах сім'ї та молоді КМДА радить тим, хто збирається вступити у шлюб, пройти спеціальні підготовчі курси "Щаслива сім'я".

Таким чином міська влада має на меті зміцнити інститут сім'ї, який зараз перебуває у глибокій кризі.

Адже за роки незалежності кількість розлучень в Україні сягнула 58 %, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Головною причиною такої великої кількості розлучень є неготовність пар до подружнього життя, нерозуміння його сутності, вважає автор "Програми підготовки молодих пар до подружнього життя" Адріан Буковинський.

"Гострі питання, які постають перед кожною українською родиною, вимагають комплексного підходу. У шкільних програмах зовсім немає розповідей про цінності подружнього життя. Тому молодь формує свої уявлення про подружнє життя під впливом всіляких суб'єктивних факторів, передач, серіалів, які не показують справжню красу подружжя", - розповідає він.

Курс для майбутніх молодят безкоштовний і складається з 12 занять: з питань психології подружнього  життя, планування сім'ї, юридичних питань та значення духовності у житті родини. Є навіть спеціальне заняття для батьків наречених.

"Ми сподіваємося, що після участі в цих курсах пари, які не готові до подружнього життя, не одружаться і не додадуть статистиці ще один негативний пункт із розлучень", - каже заступник начальника Головного управління у справах сім'ї та молоді Остап Смук.

Програма дослідження інституту сім'ї  та сімейної політики при Головному управлінні у справах сім'ї та молоді діє вже майже 3 роки. У планах і надалі розвивати програму підготовки молодят, поліпшувати рекламу та долучати якнайбільше майбутніх подружніх пар.

У Львові подібна програма, впроваджена 7 років тому, вже дала непоганий результат. За цей час кількість розлучень серед львів'ян знизилась з 52% до 30%, відзначає видання. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ