На голови киян вже обвалюються будинки



Фото kp.ua
У вівторок біля входу в ортопедичну майстерню, на вулиці Туровській, 26 на матір з дитиною обвалився шматок стіни будинку.

47-річна Єлизавета Сємкіна йшла з 11-річною дочкою Марічкою, щоб замовити лікувальний корсет, пише "Комсомольська правда" у четвер.

"Тільки ми з дочкою піднялися на ґанок, як зверху відвалилася цегельна брила й упала на нас. Основний удар припав мені на голову, а Марічка йшла першою, і її вдарило по спині. У мене стемніло в очах", - розповіла Сємкіна.

Працівники зібрали два відра цегли після обвалу.

Співробітники майстерні завели потерпілих у приміщення, де жінці до голови приклали мокру холодну ганчірку. Дівчинка серйозних травм не отримала. За словами медиків, Єлизавета врятувалася дивом, оскільки цегельна маса, що звалилася з великої висоти, могла вбити її на місці.

Зараз Єлизавету мучить страшний головний біль, а в дитини судорожний стан мозку, часом спостерігаються неконтрольовані рухи рук і ніг, коле в серці.

Двоповерховий будинок, у якому розташована майстерня, побудований ще до революції, а перепади температури цієї зими призвели до такого жалюгідного стану. Однак, знайти винних як завжди непросто.

У прес-службі КМДА виданню пояснили, що відповідати за подібні інциденти повинні ЖЕКи і кооперативи, на балансі яких знаходиться конкретний будинок.

За словами начальника відділу управління житлового господарства Києва Євгенія Кравченка, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків і члени кооперативів повинні відновлювати фасади і балкони самостійно, мовляв, комунальники за це не відповідають.

"А от із приводу ремонту муніципальних будинків варто звертатися в райраду", - сказав Кравченко.  

Адвокат Іван Діденко порадив виданню звертатися до суду.

"Людина, що одержала травму від падіння цегли, плитки або бурульки, вправі вимагати компенсації. Тому, знаходячись у лікарні, зберігайте чеки, узяті при покупці ліків. Маючи на  руках медичний висновок, треба звернутися до юриста, що складе документи і подасть позов у суд на організацію - ЖЕК або об'єднання співвласників. Це вони зобов'язані стежити за будинком і обгороджувати небезпечні місця, за що, власне кажучи, і одержують гроші", - сказав адвокат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ