Міністр ЖГГ похвалив Київ за перерахунок квартплати


Міністр ЖКГ Олексій Кучеренко задоволений  проведеним у Києві масовим перерахунком оплати за ненадані житлові послуги, зокрема, неприбраний вчасно у січні сніг.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МінЖКГ.

"Уперше законодавство та наполегливі рекомендації фахівців Мінжитлокомунгоспу і Державної житлово-комунальної інспекції стосовно організації перерахунків  були сприйняті на рівні місцевого самоврядування належним чином - як спонукання до дії, - наголосив міністр.

Кучеренко вважає позитивним досвідом для інших міст створення в Києві комісії, яка  проконтролювала перерахунок населенню плати за неприбраний сніг, однак, недосконалим, на його думку, є розмір повернутих коштів.

Міністр відмітив, що Київ став також піонером із запровадження побудинкових громадських слухань щодо встановлення тарифів на житлові послуги.

За словами, Кучеренка, фахівці Міністерства разом із владою Києва організували проведення у столиці перших громадських слухань для мешканців Сирця, залучивши громадськість до обговорення питання зміни тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій. 

Як відомо, раніше Кучеренко повідомляв, що столичні ЖЕКи провели перерахунок за неприбраний сніг на прибудинкових територіях 56% жителів комунальних будинків Києва. Загальна сума перерахунку складає 3 мільйони гривень, тобто 7% від суми конкретного платежу.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ